030 - 202 07 92

Schilder nodig in Utrecht?

 

Een warm interieur in de winter

Warm interieur in de winter:

De zomer lijkt er nu echt op te zitten, regen en koude wind trekken over ons land. Hoe fijn is dan het idee dat u straks in een heerlijk warm interieur thuis komt? De gedachte aan een lekker kleed, warme chocolademelk en wellicht zelfs een haardvuurtje? Dit gevoel van behaaglijkheid kan versterkt worden door een warm interieur en zult u nooit bereiken met koude kleuren op de muren. Tijd om hier iets aan te doen wanneer u ook nog niet over warme kleuren in uw woonkamer beschikt. De herfst is hier de ideale periode voor.

Met welke kleuren creëer je een warm interieur in de winter?

Koude en warme kleuren hebben ieder hun eigen families. Zo behoren alle kleurfamilies van geel, oranje en rood tot de warme kleuren en blauw, groen en (blauw)paars tot de koude kleuren. Nu zijn knal geel, oranje en rood voor veel huiskamers te heftig, maar door deze kleuren te mengen of andere kleuren te mengen met geel en/of rood kunnen we eigenlijk van iedere kleur een warme kleur maken. Dit kunnen we versterken met de juiste basiskleuren en accenten. Zo kunt u met een mooie diepblauwe muur en gouden accenten toch een warm gevoel realiseren. Ga hierbij dan ook niet voor spierwitte muren, maar kies een wat zachtere wit, zand, ecru of beige tint.

Een warm interieur in de winter uitzoeken

Wilt u er straks ook warmpjes bijzitten en weet u al ongeveer wat u wilt? Begin dan met het maken van een moodboard of een kleurenpalet. Weet u nog niet welke kleuren u aan zullen spreken? Dan kunt u het best beginnen bij uw gevoel. Wat wilt u dat uw interieur nog meer uitstraalt? Combinaties van kleuren kunnen namelijk heel krachtig zijn.
Wilt u warmte en gezelligheid kies dan één accentkleur voor op de muren en laat deze kleur en een tweede kleur in de aankleding van uw interieur terugkomen. Wilt u wat meer dynamiek of levendigheid? Dan kunt u in plaats van één accentkleur ook voor twee accentkleuren op de muren gaan. Meer is ook een optie, maar houdt er wel rekening mee dat een overdaad aan warme kleuren juist voor onrust gaat zorgen. Naast de accentkleuren heeft u de keuze uit diverse basiskleuren. Onder de basiskleuren vallen wit, ecru, zandkleurig, beige en alle tinten daartussen.

Wanneer u zeker bent van wat u uit wilt uitstralen met uw woonkamer kunt u een moodboard gaan maken. Maak vooral verschillende moodboards met verschillende kleuren zodat u straks kunt kijken wat u het meest aanspreekt. Denkt u een fijn kleurenpalet te hebben samengesteld? Haal dan ook voorbeeldjes van deze kleuren en hang ze op de muur, zo kunt u er even tegenaan kijken en wennen aan de kleuren. Ook kunt u kleurtesters halen om de kleuren uit te proberen. Bent u overtuigd van de kleuren? Dan kunt u beginnen met het schilderen van uw woonkamer.

Warm interieur in de winter door Van de Biltschilders

Weet u helemaal niet welke kleuren u wilt of wat bij elkaar staat, of is het verven van de muren een te grote klus? Dan kunt u ook alles aan ons uitbesteden en zorgen onze schilders voor een warm interieur in de winter. Zo kunnen wij u voorzien van gedegen kleuradvies en aan de hand van uw wensen en onze uitgebreide kennis de juiste kleuren voor u samenstellen. Vervolgens kunnen wij uw woonkamer schilderen in de kleuren van uw keuze. Wanneer u de kleuren al weet kunnen wij natuurlijk ook alleen uw woonkamer schilderen. Bel direct voor het maken van een afspraak naar 030 - 202 07 92. Wij staan u graag te woord.

 
 

Ons werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Waarom kiest u voor Van de Bilt?

  • Heldere afspraken
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Duurzaam eindresultaat

Maak een afspraak

Uw schilder is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 202 07 92.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Binnenwerk
Buitenwerk
Ja
Nee

Diensten

• Binnenschilderwerk
• Buitenschilderwerk
• Wandafwerking
• Spuitwerk
• Kleuradvies
• Behangwerk
• Onderhoud
• Winterschilderwerk

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Hoofdvestiging