030 - 202 07 92

Schilder nodig in Utrecht?

Latex spuiten Utrecht

Wilt u uw woning opnieuw laten verven omdat de wanden door de loop der jaren minder mooi zijn geworden, of heeft u een nieuwbouw woning waarbij alle wanden nog gedaan moeten worden? Denk dan ook eens aan het spuiten van latex. Latex verf spuiten is heel wat anders dan het traditionele verven met een roller. Zowel de werkwijze, resultaat als de voordelen zijn anders dan bij traditioneel schilderwerk. Onze schilders zetten de verschillen graag voor u op een rijtje zodat u en weloverwogen keuze kunt maken. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u ook een goed advies geven over wat het meest geschikt zou zijn in uw situatie. Van de Biltschilders is bedreven in zowel traditioneel binnenschilderwerk als andere soorten wandafwerking als latex spuiten en behangen.

Latex spuitwerk Utrecht voor- en nadelen

Latex spuiten is anders dan muren sauzen, het is dan ook logisch dat het spuiten van latex andere voor- en nadelen kent dan het verven met een roller. Zo gaat het spuiten van muren een stuk sneller dan het rollen, maar moet je bij latex spuiten veel meer afplakken. Daarnaast weet u dat met spuitverf een glad en egaal eindresultaat bereikt. Net als bij sauzen kunnen we met het spuiten van latex zowel stenen en gipsachtige ondergronden behandelen, als wanden en plafonds van hout. Latex aanbrengen kan daarnaast ook nog eens heel makkelijk toegepast worden op gestructureerde muren.

Spuiten Latex Utrecht toepassingen

Vanwege de nevel die vrijkomt en het afplakwerk dat erbij komt kijken kent latex spuiten Utrecht verschillende toepassingen waarin het juist wel de voorkeur heeft en wanneer niet. Het spuiten van latex is voornamelijk een uitkomst bij grote oppervlakten die in dezelfde kleur moeten, zonder al te veel kozijnen en bij nieuwbouw. Dit omdat er bij nieuwbouw ook een stuk minder afgeplakt hoeft te worden. In deze gevallen gaat spuitwerk een stuk sneller dan rollen, waardoor de vierkante meterprijs een stuk lager ligt. Ook wordt er met verf spuiten minder verf gebruikt dan met sauzen, wat u ook weer kan schelen.
Wanneer u in het bezit bent van een nieuwbouw woning kunnen wij de wanden ook eerst behangen met renovlies. Dit zorgt ervoor dat de wanden goed vlak zijn, net als bij stucwerk, maar het scheurt niet wanneer de muur gaat werken. Vervolgens kunnen wij het renovlies in een kleur naar keuze verven of spuiten.

Wilt u kleine oppervlakten in verschillende kleuren, dan is spuiten wel een optie maar kan het zijn dat een muur verven met de roller voordeliger is. Dit omdat er minder afgeplakt hoeft te worden en omdat er geen nevel ontstaat.

Latex spuiten Utrecht btw-tarief

Ook voor latex spuiten Utrecht geldt een verlaagd btw-tarief. Indien uw woning ouder dan 2 jaar is en deze bestemd is voor permanente bewoning komt u hiervoor in aanmerking. Voor 2019 gold hiervoor een aangepast btw-tarief van 6%, sinds 2019 ligt deze op 9%. Een kleine verhoging, maar nog steeds een hoge korting op de 21% die normaal geldt. Dit verlaagde btw-tarief geldt niet alleen op de werkzaamheden, maar ook op de gebruikte materialen. Dit scheelt u dus 12% op de gehele klus.

Latex spuiten Utrecht Van de Biltschilders

Heeft u een nieuwbouwwoning of moeten uw muren en plafonds opnieuw gedaan worden? Laat dan alles spuiten met latex in Utrecht door Van de Biltschilders. Wij hebben reeds vele jaren ervaring in wandafwerking en weten bij iedere klus het gewenste eindresultaat neer te zetten. Bel direct voor het maken van een afspraak naar 030 - 202 07 92 of vul ons contactformulier in.

 
 

Ons werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Waarom kiest u voor Van de Bilt?

  • Heldere afspraken
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Duurzaam eindresultaat

Maak een afspraak

Uw schilder is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 202 07 92.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Binnenwerk
Buitenwerk
Ja
Nee

Diensten

• Binnenschilderwerk
• Buitenschilderwerk
• Wandafwerking
• Spuitwerk
• Kleuradvies
• Behangwerk
• Onderhoud
• Winterschilderwerk

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Hoofdvestiging