030 - 202 07 92

Schilder nodig in Utrecht?

Behanger Utrecht

Uw muren laten behangen door een professionele behanger? Glasvezelbehang, renovliesbehang, papierbehang of een fraaie fotoprint? Van de Biltschilders doet het allemaal. Bel ons op 030 - 202 07 92 voor deskundig advies over de ideale behangsoort voor uw situatie, of maak direct een afspraak.

Een combinatie van behangen en schilderwerk is ook mogelijk. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Tot snel in Utrecht!

Behangen en schilderwerk combineren

Veel mensen gaan in huis voor een combinatie van schilderwerk en behang. Als u het tegelijk wilt laten doen is het natuurlijk gemakkelijk om alles te laten doen door één firma. Dan heeft u een aanspreekpunt, een factuur en maar een keer gedoe in huis.

Of u nu gaat voor een combinatie van een muur verven en behangen of juist liever voor alleen behang kiest: in Utrecht kunt u terecht bij ons schildersbedrijf.

Behanger Utrecht: mogelijkheden

Behangen heeft in veel gevallen een verkeerd imago. Het gaat al lang niet meer alleen over behang met bloemetjesstructuren; behang is heel divers. Vandaag de dag is bijna alles mogelijk bij dit type wanddesign.

Kiest u voor een opvallende print, wilt u een warme sfeer creëren met behulp van een effen kleur óf wilt u in een zomerse stemming blijven door uw favoriete vakantiefoto op de muur te laten plakken? Als behanger in Utrecht kennen we alle mogelijkheden. Wij behangen uw wand volledig naar uw wensen.

Naast het type print kunt u ook kiezen uit diverse materialen. Grofweg heeft u de keuze uit twee typen: kunststof- en papierbehang. Wat u het best kunt kiezen, hangt af van verschillende factoren:

  • De staat van uw muren
  • Het budget
  • Het type woning en lichtinval

Wij vertellen u graag welke mogelijkheden vallen binnen de bovenstaande specificaties. Afhankelijk daarvan kunt u een keuze maken tussen onderstaande behangsoorten, welke we alvast kort voor u toelichten.

Behanger Utrecht papierbehang

Behang van papier is er in meerdere soorten: papierbehang, simplex, duplex, rauhfaser- en vliesbehang. Afhankelijk van de staat van uw wanden en wat u er uiteindelijk mee wilt is het ene behangsoort geschikter dan de andere. Van de Biltschilders werkt in Utrecht met papierbehang van hoge kwaliteit.

Papierbehang

Papierbehang is in vele soorten te krijgen: effen, met een printje of met structuur. Zo is er voor ieders smaak wel een perfect soort papierbehang te vinden. Het papierbehang waar wij mee werken is goed te plaatsen, afwasbaar, kleurvast (doordat het behang houtvrij is) en gaat lang mee.

Een ander voordeel van papierbehang is dat deze makkelijk te verwijderen is. Mocht u er ooit zat van zijn, kunt u het huidige behang zo van de muur afhalen en de wanden eventueel voorzien van nieuw behang.

Simplexbehang

Simplex behang bestaat slechts uit één laag papier en is de behangsoort die vaak in de bouwmarkt verkocht wordt. Wij werken hier over het algemeen niet mee omdat iedere oneffenheid van de muur door het behang heen zichtbaar blijft. Het voordeel van deze behangsoort is wel dat het vrij goedkoop is en u deze zelf ook makkelijk aan kunt brengen.

Duplexbehang

Duplexbehang is de verbeterde variant van simplexbehang. In tegenstelling tot simplex bestaat duplexbehang uit twee lagen papier. Doordat dit type behang wat dikker is zijn oneffenheden minder snel zichtbaar. Een ander voordeel is dat het een sterke behangsoort is waar makkelijk mee te werken is.

Rauhfaserbehang

Rauhfaserbehang is uitermate geschikt om structuur mee op de muur te krijgen. Het is van origine een Duitse behangsoort die bestaat uit twee lagen papier met een bepaalde hoeveelheid houtvezel. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de houtvezels krijgt u een bepaalde structuur. Zo kunt u qua structuur kiezen uit fijn, middel of grof. Rauhfaserbehang koopt men tegenwoordig altijd wit, omdat het makkelijk is over te schilderen in iedere gewenste kleur.

Vliesbehang

Vliesbehang is een goede keuze wanneer u bepaalde oneffenheden wilt verbergen. Ook beschermt het muren tegen scheuren en is het krimpvrij. Inmiddels is vliesbehang beschikbaar in verschillende soorten en diktes. Zo kunt u gaan voor een effen of gestructureerd behang dat gemakkelijk over te schilderen is, maar kunt u ook gaan voor een decoratief vliesbehang met een mooie kleur, print of afbeelding. Verder is het verkrijgbaar in 120, 150 en 180 gram. Afhankelijk van het doel kunt u voor een dunnere of dikkere variant kiezen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met behang van papier? Neem dan contact op met ons schildersbedrijf dat ook voor u kan behangen.

Behanger Utrecht kunststofbehang

Naast behang van papier kunt u ook kiezen voor behang op basis van kunststof. Hieronder vallen vinyl en glasvezelbehang. Het voordeel van deze behangsoorten is dat ze nagenoeg onverwoestbaar en vrijwel niet brandbaar zijn. Van de Biltschilders, behanger Utrecht kan kunststofbehang perfect voor u aanbrengen.

Vinylbehang

Vinylbehang bestaat uit een onderlaag van papier of katoen met daarop een waterafstotende kunststof vinyl toplaag. Doordat het behang waterafstotend, stootvast, afwasbaar en gemakkelijk in het onderhoud is, is dit een zeer geschikte soort voor alle ruimtes; van speelkamer tot keuken.

Er bestaan twee soorten vinylbehang: schuimvinyl en vlakvinyl. Geschuimd behang is door zijn structuur perfect om kleine oneffenheden te verbergen, hij is alleen wel wat gevoeliger voor vuil en verkleuringen. Vlakvinyl heeft een harde, vlakke toplaag waardoor deze langer meegaat en minder vuilgevoelig is.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een behangsoort die geschikt is voor elk type muur. Van een vlakke muur tot een muur met oneffenheden en scheuren. Dit komt door het materiaal dat bestaat uit getrokken glasvezels bij 1400 ˚C, die zijn verwerkt tot een weefsel. Dat maakt het behang sterker dan alle andere behangsoorten.

Ook krimpt het behang niet en is het niet kapot te krijgen. Doordat het behang zo sterk is, is het minder makkelijk te verwijderen. Wel kan er een fijn laagje overheen geplakt worden zodat uw muren weer volledig egaal zijn en is het ook prima over te schilderen. Glasvezelbehang is te verkrijgen in vele structuren en motieven. Ook kan het geschilderd worden in een door u gewenste kleur.

Behanger Utrecht inschakelen

Wilt u ook graag uw muren behangen of een deel van de muur voorzien van een te gekke print? Dan kunt u in Utrecht en omgeving het beste Van de Biltschilders, behanger Utrecht inschakelen.

Een muur behangen is een specialistische klus: patronen moeten naadloos in elkaar overgaan en de banen moeten exact op elkaar aansluiten zodat u geen verdikkingen of naden krijgt. Met jarenlange ervaring, vakkennis, de nieuwste technieken en materialen zorgen wij voor een perfect resultaat.

Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan naar 030 - 202 07 92, wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en maken een scherpe offerte. Wilt u meer weten over onze diensten of direct een offerte aanvragen dan kunt u ook ons contactformulier invullen.

 
 

Ons werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Waarom kiest u voor Van de Bilt?

  • Heldere afspraken
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Duurzaam eindresultaat

Maak een afspraak

Uw schilder is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 202 07 92.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Binnenwerk
Buitenwerk
Ja
Nee

Diensten

• Binnenschilderwerk
• Buitenschilderwerk
• Wandafwerking
• Spuitwerk
• Kleuradvies
• Behangwerk
• Onderhoud
• Winterschilderwerk

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Hoofdvestiging