030 - 202 07 92

Schilder nodig in Utrecht?

Behanger Utrecht

Wilt u de muur behangen? Veel mensen gaan in huis voor een combinatie van schilderwerk en behangwerken. Dan is het verstandig om dit tegelijk onder te brengen bij één firma. Bij Van de Biltschilders, behanger Utrecht zijn ervaren schilders en behangers werkzaam. Of u nu gaat voor een combinatie van een muur verven en behangen of juist liever voor alleen behang kiest: bij ons zit u goed in de regio Utrecht!

Behanger Utrecht: mogelijkheden

Behangen heeft in veel gevallen een verkeerd imago. Het gaat niet uitsluitend over het behang met bloemetjesstructuren; behang heeft zeer diverse mogelijkheden. Vandaag de dag is bijna alles mogelijk bij dit type wanddesign. Kiest u voor een opvallende print, wilt u een warme sfeer creëren met behulp van een effen kleur óf wilt u in zomerse stemming blijven en uw favoriete vakantiefoto op de muur laten plakken? Behanger Utrecht kent alle mogelijkheden. Wij behangen uw wand volledig naar uw wensen.

Naast het type print kunt u ook kiezen uit divers materiaal. Grofweg heeft u de keuze uit twee typen: kunststof- en papierbehang. Wat u het best kunt kiezen, dat hangt af van verschillende factoren:

 • De staat van uw muren
 • Het budget
 • Het type woning en lichtinval

Wij vertellen u graag welke mogelijkheden vallen binnen de bovenstaande specificaties. Afhankelijk daarvan kunt u een keuze maken tussen onderstaande behangsoorten, welke we vast voor u toelichten.

Behanger Utrecht papierbehang

Behang van papier is er in meerdere soorten: papierbehang, simplex, duplex, rauhfaser- en vliesbehang. Afhankelijk van de staat van uw wanden en wat u er uiteindelijk mee wilt is het ene behang geschikter dan de andere soort behang. Van de Biltschilders, uw behanger Utrecht werkt met papierbehang van hoge kwaliteit.

  Papierbehang

  Papierbehang is er in vele soorten te krijgen: effen, met een printje of met structuur. Zo is er voor ieders smaak wel een perfect soort papierbehang te vinden. Het papierbehang waar wij mee werken is goed te plaatsen, afwasbaar, kleurvast doordat het behang houtvrij is en gaat lang mee. Een ander voordeel van papierbehang is dat deze makkelijk te verwijderen is. Mocht u er ooit zat van zijn, kunt u het huidige behang zo van de muur afhalen en eventueel voorzien van nieuw behang.

  Simplexbehang
  Simplex behang bestaat slechts uit één laag papier en is de behangsoort die vaak in de bouwmarkt verkocht wordt. Wij werken hier over het algemeen niet mee omdat iedere oneffenheid van de muur door het behang heen zichtbaar wordt. Het voordeel van deze behangsoort is wel dat hij vrij goedkoop is en u deze zelf ook makkelijk aan kunt brengen.

  Duplexbehang
  Duplexbehang is de verbeterde variant van simplexbehang. In tegenstelling tot simplex bestaat duplexbehang uit twee lagen papier. Doordat dit type behang wat dikker is worden oneffenheden minder snel zichtbaar. Een ander voordeel is dat het een sterke behangsoort is waar makkelijk mee te werken is.

  Rauhfaserbehang
  Rauhfaserbehang is uitermate geschikt om structuur mee op de muur te krijgen. Het is van origine een Duitse behangsoort welke bestaat uit twee lagen papier met een bepaalde hoeveelheid houtvezel. Afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de houtvezels krijgt u een bepaalde structuur. Zo kunt u qua structuur kiezen uit fijn, middel of grof. Rauhfaserbehang koopt men tegenwoordig altijd wit, omdat het makkelijk te overschilderen is in iedere gewenste kleur.

  Vliesbehang
  Vliesbehang is een goede keuze wanneer u bepaalde oneffenheden wilt verbergen. Ook beschermt het muren tegen scheuren en is het krimpvrij. Inmiddels is vliesbehang beschikbaar in verschillende soorten en diktes. Zo kunt u gaan voor een effen of gestructureerd behang die gemakkelijk over te schilderen is, maar kunt u ook gaan voor een decoratief vliesbehang met een mooie kleur, print of afbeelding. Verder is het verkrijgbaar in 120, 150 en 180 gram. Afhankelijk van het doel kunt u voor een dunner of dikkere variant kiezen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met behang van papier? Neem dan contact op met ons schildersbedrijf dat ook voor u kan behangen.

Behanger Utrecht kunststofbehang

Naast behang van papier kunt u ook kiezen voor behang op basis van kunststof. Hieronder vallen vinyl en glasvezelbehang. Het voordeel van deze behangsoorten is dat ze nagenoeg onverwoestbaar zijn en bijna tot niet brandbaar zijn. Van de Biltschilders, behanger Utrecht kan kunststofbehang perfect voor u aanbrengen.

  Vinylbehang

  Vinylbehang bestaat uit een onderlaag van papier of katoen met daarop een waterafstotende kunststof vinyl toplaag. Doordat het behang waterafstotend en daarnaast stootvast, afwasbaar en gemakkelijk in het onderhoud is, is dit een zeer geschikte soort voor alle ruimtes; van speelkamer tot keuken. Er bestaan twee soorten vinylbehang: schuimvinyl en vlakvinyl. Geschuimd behang is door zijn structuur perfect om kleine oneffenheden te verbergen, hij is alleen wel wat gevoeliger voor vuil en verkleuringen. Vlakvinyl heeft een harde, vlakke toplaag waardoor deze langer meegaat en minder vuilgevoelig is.

  Glasvezelbehang
  Glasvezelbehang is een behangsoort die geschikt is voor elk type muur, van vlakke muur tot een muur met oneffenheden en scheuren. Dit komt door het materiaal welke bestaat uit getrokken glasvezels bij 1400 ˚C, die zijn verwerkt tot een weefsel. Dit maakt het behang sterker dan alle andere behangsoorten. Ook krimpt het behang niet en is het niet kapot te krijgen. Doordat het behang zo sterk is, is deze minder makkelijk te verwijderen. Wel kan er een fijn laagje overheen geplakt worden zodat uw muren weer volledig egaal zijn en is het ook prima te overschilderen. Glasvezelbehang is te verkrijgen in vele structuren en motieven. Ook kan het geschilderd worden in een door u gewenste kleur.

Behanger Utrecht inschakelen

Wilt u ook graag uw muren behangen of een deel van de muur voorzien van een te gekke print? Dan kunt u in Utrecht en omgeving het beste Van de Biltschilders, behanger Utrecht inschakelen. Een muur behangen is een specialistische klus: patronen moeten naadloos in elkaar overgaan en de banen moeten exact op elkaar aansluiten zodat u geen verdikkingen of naden krijgt. Met jarenlange ervaring, vakkennis, de nieuwste technieken en materialen zorgen wij voor een perfect resultaat. Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan naar 030 - 202 07 92, wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en maken een scherpe offerte. Wilt u meer weten over onze diensten of direct een offerte aanvragen dan kunt u ook ons contactformulier invullen.

 
 

Ons werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Waarom kiest u voor Van de Bilt?

 • Heldere afspraken
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Duurzaam eindresultaat

Maak een afspraak

Uw schilder is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 202 07 92.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Binnenwerk
Buitenwerk
Ja
Nee

Diensten

• Binnenschilderwerk
• Buitenschilderwerk
• Wandafwerking
• Spuitwerk
• Kleuradvies
• Behangwerk
• Onderhoud
• Winterschilderwerk

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Hoofdvestiging