030 - 202 07 92

Schilder nodig in Utrecht?

 

Hal verven

Hal verven:

De hal is een wat vergeten ruimte in huis. Soms bewust, soms onbewust. We vergeten hem vaak omdat we de hal vaak alleen zien bij binnenkomst en vertrek. Daarnaast vinden we het ook vaak lastig om de hal goed in te delen, te schilderen en in te richten. Dit hoeft echter helemaal niet moeilijk te zijn, daarom geven we u graag een paar tips. De hal is ondanks dat u er niet vaak aan denkt, toch een belangrijke ruimte in uw woning. Bij binnenkomst bepaalt hij hoe u zich voelt en daarnaast is het ook het visitekaartje van uw huis. Twee belangrijke redenen om toch eens de hal te verven en aan te pakken.

Hal verven: welke kleur?

De hal is de eerste indruk die uw gasten krijgen van uw woning, maar uzelf bij thuiskomst ook. Dit maakt de hal tot het visitekaartje van uw woning, het geeft een bepaalde verwachting over de rest van uw huis. Daarnaast kan de hal bij uw thuiskomst direct van impact zijn op uw thuis gevoel. Maar wanneer u uw hal gaat verven, welke kleur kiest u dan? Vanwege de eerder genoemde redenen is het goed om een kleurenpalet te kiezen die ook voorkomt in de rest van uw woning en eventueel zelfs de begane grond met de bovenverdieping verbindt.

Veel mensen vinden het prettig om een rustige sfeer te creëren in de hal. Dit kunt u het beste doen met neutrale, aarde of zachte tinten. Felle en harde kleuren kunt u dan beter achterwege laten. Heeft u al veel zachte tinten in uw woning, dan kunt u het kleurenpalet gewoon doortrekken. Maar wat als u felle kleuren in uw woning toepast en dit stiekem ook wel heel leuk vind in de gang? Geen enkel probleem! Combineer deze met zachte tinten zodat u toch tot een rustig resultaat komt.

Wanneer u uw hal wilt verven in meerdere kleuren rust natuurlijk de vraag op welke muur u welke kleur toepast. Misschien wilt u wel met vlakken of vormen werken. In de meeste gevallen is de hal een kleine ruimte. Doordat neutrale tinten een ruimte groter laten lijken kunt u deze het beste gebruiken op de lange wanden. De kleuren kunt u gebruiken op de smallere muren. Zo blijft de hal rustig en lijkt deze optisch langer. Wilt u de hal ook nog wat breder laten lijken? Dan kunt u de langste muur in een neutrale kleur verven en de tegenovergestelde muur in een nuance van deze neutrale kleur.
Wilt u de hal wat speelser hebben? Dan kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de onderste helft van de muur in een andere int te verven. Voor alles geldt wel, ga niet overdrijven, dan wordt het geheel vaak onrustig.
Vergeet ook niet het plafond wanneer u de hal gaat verven. Schilder deze mee in de neutrale kleur. Zo vergroot u de illusie van een ruime hal. Wanneer u vervolgens een aantal grotere accessoires of bijvoorbeeld een grote vaas of pot plaatst maakt u de hal ook nog eens ruimtelijk.

Hal verven door Van de Biltschilders

Vindt u het alsnog moeilijk om te bepalen welke kleuren u kunt toepassen in uw hal? Dan kunt u ook de hal laten verven door Van de Biltschilders. Wij gaan met u in gesprek over wat u graag wilt uitstralen en nemen ook het huidige kleurenpalet van de rest van uw woning mee. We kunnen de muren verven, maar we kunnen ook uw trap verven. Wilt u hier meer over weten? Bel ons dan op 030 - 202 07 92. Wij staan u graag te woord.

 
 

Ons werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Waarom kiest u voor Van de Bilt?

  • Heldere afspraken
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Duurzaam eindresultaat

Maak een afspraak

Uw schilder is u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 030 - 202 07 92.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Binnenwerk
Buitenwerk
Ja
Nee

Diensten

• Binnenschilderwerk
• Buitenschilderwerk
• Wandafwerking
• Spuitwerk
• Kleuradvies
• Behangwerk
• Onderhoud
• Winterschilderwerk

Werkgebied

Wij zijn werkzaam in Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Maarsbergen, Muiden, Aalsmeer en Amsterdam.

Hoofdvestiging